Meteo Noorddijk

Temperatuur: 7.6° C
Windsnelheid: 19.3km/h ONO
Luchtdruk: 1011.3hPa
Laatste update: 10/04/2021 13:54:00

meteo.depolderster.be

Komende maand

vr 16/04 20:00 - :
online bijeenkomst
vr 23/04 20:00 - :
online bijeenkomst
vr 30/04 20:00 - :
online bijeenkomst

Objecten zoeken

  • Patrick Buysse
Lees meer
24 mei 2020 10:51 #1 door Patrick Buysse
Patrick Buysse Onderwerp aangemaakt: Objecten zoeken
Als beginnend waarnemer naar objecten zoeken is niet altijd even eenvoudig. Er is immers een heel universum om uit te kiezen. In de afgelopen maanden heb ik twee tools gebruikt om een keuze te kunnen maken, die ik hier even wou delen. Een eerste tooltje heb ik leren kennen door Pierre. De tool werkte indertijd online en offline; laatst stlde ik vast dat enkel de offline versie bij mezelf nog werkte. Nu ja, maakt niet uit: de functionaliteit is dezelfde. Het betreft een tooltje meer gericht op visueel waarnemen daar de maximum waarneemtijd die kan ingesteld worden, 30 minuten is. De downloadlink: astrogenerator

De tweede tool is uitgebreider. Men kan selecteren op o.a. objectensoort, Magnitude, tijdsduur boven een bepaalde horizon, afstand tot de maan. Eveneens kan men, als men een inlog maakt - die overigens gratis is - zijn apparatuur ingeven: focuslengte, camera, barlow. Men bekomt het ideale kijkvenster en een kort weerbericht wat betreft de waarneemcondities. Daar waar ik in het verleden regelmatig gebruik maakte van de astrogenerator, gebruik ik nu meer en meer deze tool. Het programma noemt Telescopius en de URL is: telescopius .

Mogelijks verschijnt later nog wel eens een artikel in het ledenblad. Intussen kan je via deze links reeds gebruik maken van deze tools.

Please Inloggen to join the conversation.

Sterrenwacht De Polderster - Kapelledreef 2, 9960 Assenede
sterrenwacht@depolderster.be

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

E-mail adres:

voornaam:

achternaam: