Meteo Noorddijk

Temperatuur: 14.9° C
Windsnelheid: 6.4km/h NO
Luchtdruk: 1022.4hPa
Laatste update: 01/06/2020 08:02:00

meteo.depolderster.be

Komende maand

Geen evenementen

Sterrenkijkdagen 11 & 12 maart 2016

Vrijdag 11 maart 2016 en zaterdag 12 maart 2016 was ook De Polderster open voor het publiek ter gelegenheid van de VVS-Sterrenkijkdagen.

Vrijdag 11/03

Op vrijdag leek het alsof de bewolking roet in het eten zou gooien. Maar hoe later de avond, hoe meer de bewolking verdween en zo hebben de bezoekers toch nog het grootste deel van de avond kunnen genieten van enkele mooie objecten zoals de Orionnevel en Jupiter met zijn Galileïsche manen.

Er stonden ongeveer een 10-tal telescopen opgesteld. Deze gingen van een bescheiden "elfje" tot de 45cm diameter telescoop die ons beschikbaar werd gesteld door Freddy Meiresonne, waarvoor dank. Ook konden de bezoekers voor de eerste keer kennis maken met ons vernieuwde planetenpad in de gang van ons lokaal. Hier werden nieuwe informatie-fiches voor gemaakt, alsook hangen de planeten op hun respectievelijk plaats nu te preiken aan het plafond.

Zaterdag 12/03

De goden hadden op zaterdag voor een zeer goede seeing gezorgd. Jupiter was opmerkelijk goed te bekijken. Men kon duidelijk 4 wolkenbanden zien, van de 2 wolkenbanden nabij de evenaar was zelfs mooi de structuur te zien, en zelfs de rode vlek heeft even zichzelf toonbaar gemaakt.
Ook de maan liet zich van zijn mooiste kant zien.

De bezoekers hebben terug kunnen genieten van deze objecten en meer. Sommige mensen hebben zich zelfs laten verleiden om met hun smartphone foto's te nemen door het oculair van een telescoop. Niet voor iedereen is het even evident om door een telescoop te kijken, maar na een beetje vindingrijkheid, hebben we gelukkig ook deze mensen kunnen laten genieten van ons mooie universum.

Kort samengevat kunnen we met een blij hart terugkijken naar geslaagde sterrenkijkdagen 2016.

Sterrenkijkdagen 2016

Sterrenwacht De Polderster - Kapelledreef 2, 9960 Assenede
sterrenwacht@depolderster.be

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

E-mail adres:

voornaam:

achternaam: