Meteo Noorddijk

Temperatuur: 3.1° C
Windsnelheid: 6.4km/h ZZW
Luchtdruk: 1033.1hPa
Laatste update: 26/01/2022 00:42:00

meteo.depolderster.be

Komende maand

vr 28/01 20:00 - :
Waarnemen aan de Noorddijk (leden)
di 01/02 20:00 - di 01/02 23:00:
Astrobib (enkel voor leden)
vr 04/02 20:00 - :
Waarnemen aan de Noorddijk (leden)

Sterrenkijkdagen 2020

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari organiseert de VVS de sterrenkijkdagen. Alle plaatselijke sterrenwachten zijn op deze twee dagen open en vanzelfsprekend opent De Polderster ook zijn deuren voor het publiek.
U kan ons komen bezoeken op ons vaste adres Kapelledreef 2, Assenede; naast de sporthal vanaf 20u en we sluiten de deuren pas om 23u.

Bij heldere hemel zullen tal van telescopen, zowel clubtelescopen als telescopen van leden, opgesteld staan; gericht op allerlei hemelobjecten waaronder de maan.
In de sterrenwacht zelf zijn er doorlopend vertellingen over ons weerstation en vertellingen over wat er in de nachthemel te zien is.
Ook zijn er demonstraties van modelbouw en de nieuwe 3D printer waarop objecten tot 40cm³ kunnen geprint worden. Een rondleiding langs het planetenpad behoort ook tot de mogelijkheden.
Of je komt gewoon eens langs om informatie op te scharrelen voor een spreekbeurt of een lezing; onze medewerkers zullen met plezier uitleg geven.
Ook onze bibliotheek met duizenden boeken en tijdschriften kunnen geraadpleegd worden.
Is het bewolkt of giet het pijpenstelen, dan nog is een uitstap naar De Polderster de moeite.
Meer zelfs, u kan dan live meemaken hoe de Polderster de neerslag meet!
Ook de telescopen zijn dan van de partij, deze worden dan binnenkamers opgesteld waarbij een tour langs het planetenpad wordt verrijkt met een uitleg over de telescopen.
Om al deze informatie rustig te kunnen verwerken is er ook een bar aanwezig, waar je even kan uitrusten en napraten; u steunt er trouwens ook onze werking mee.


Tot sterrenkijkdagen?

skd2020 affiche1

Sterrenwacht De Polderster - Kapelledreef 2, 9960 Assenede
sterrenwacht@depolderster.be

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

E-mail adres:

voornaam:

achternaam: