Meteo Noorddijk

Temperatuur: 18.3° C
Windsnelheid: 12.9km/h NW
Luchtdruk: 1013.0hPa
Laatste update: 25/09/2022 16:45:00

meteo.depolderster.be

Komende maand

do 29/09 20:00 - do 29/09 22:15:
Weerkunde les 5
vr 30/09 20:00 - :
Waarnemen aan de Noorddijk voor Leden
za 01/10 00:00:
VVS-Weekend

De Polderster aanwezig op Verlichte Sneukelwandeling Boekhoute

Op zaterdag 26/11/2016 waren wij aanwezig op de verlichte sneukelwandeling te Boekhoute.
Rond 19 uur waren Patrick Buysse en Thomas Van Poecke reeds ter plaatse op de afgesproken plaats. Ter voorbereiding werden de spullen van Patrick en Thomas samengevoegd tot een lichte, doch degelijke opstelling. De 80mm APO van Patrick paste precies op de Celestron AVX montering van Thomas. Kort nadat Patrick en Thomas op de bestemming aanwezig waren verscheen voorzitter Günther Boerjan met een projector, scherm en de Dobson.
Na ongeveer een half uur waren wij grotendeels klaar en stond ons al een eerste verrassing te wachten, een man kwam aangereden met een "druppelfiets"! Deze kans konden we niet laten liggen dus hebben wij ons verwent met een opwarmertje.
Het werd kouder en later, maar we stonden paraat. Toen klaarde het helemaal op en in de verte hadden we zicht op een paar potentiële bezoekers. Deze bezoekers kwamen enthousiast op ons af en wij hebben deze dan ook met onze kennis en passie de sterrenhemel uitgelegd.
 
Na de eerste bezoekers volgden al snel een hele hoop andere, deze waren met een stuk meer, wat we niet gewoon waren. Al snel bleven de bezoekers maar komen en zijn we gestrand op een mooi aantal van 470 personen! 
Verlichte Sneukelwandeling
 
De avond eindigde rond 22 uur, we werden nog vriendelijk uitgenodigd in de tent waar de eindstop van de wandelaars zich situeerde. In deze tent werden wij nog verwend met een heerlijke koffie en een lekkere pannenkoek.
Deze activiteit was eentje om als sterrenwacht in te kaderen, doch zou deze niet gelukt zijn zonder de goodwill van Patrick, Günther en Thomas. Wij danken deze personen, en ook uiteraard de organisatoren van deze wandeltocht voor het te laten slagen van onze activiteit.
Verlichte Sneukelwandeling
 

Sterrenwacht De Polderster - Kapelledreef 2, 9960 Assenede
sterrenwacht@depolderster.be

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

E-mail adres:

voornaam:

achternaam: